Що краще обрати для реклами: текст чи зображення?

Що краще обрати для реклами: текст чи зображення?

Слова і зображення є важливими складовими у створенні реклами, причому це справедливо як для друкованої, так і для мовної реклами. Навіть радіо може викликати у слухача уявні картини, використовуючи опис і звукові ефекти.

Переважно спеціалісти по плануванню та дослідження реклами, вивчаючи ефективність реклами, звертають увагу насамперед на слова реклами. Однак існує доказ того, що більша частина рекламної комунікації передається невербально. Іншими словами: візуальні образи мають вагоме значення.

Дослідження показали, що найбільш ефективною є цілісна реклама, в якій текст і зображення спільно передають творчий задум. Однак не забувайте, що вони виконують і інші функції.


Вважається, що для приваблення уваги краще використовувати зображення, хоча цю ж функцію можуть виконувати і слова, якщо вони набрані жирним шрифтом і їм не потрібно змагатися із зображенням за право бути поміченими. До того ж зображення сприймається швидше, а текст розшифровується очима слово за словом, речення за реченням, рядок за рядком. Також рахується, що зображення легше запам’ятовується, хоча і деякі фрази можуть надовго залишитися в пам’яті.

Перед тим, як вирішити, на що зробити наголос, вам потрібно визначити стратегію своєї реклами. Наприклад, якщо рекламне звернення складне, якщо купівля рекламованого товару вимагає ретельного обмірковування або реклама відведена для товару, який вимагає високу степінь залучення споживача в процес придбання, то чим більше інформації, тим краще. В цьому випадку необхідно насамперед використовувати слова. Якщо ви розробляєте запам’ятовуючу рекламу або імідж марки, то вам потрібно буде зробити основний наголос на зоровий вплив. Простий товар, який не вимагає високого залучення покупця в процес придбання, також рекламується в основному за допомогою зорового впливу.

Люди по-різному реагують на текст і зображення. Деякі люди володіють сильними здібностями зорового уявлення і тому автоматично думають образами і пам’ятають образи; інші – запам’ятовують в основному слова.

Дослідження, проведені на основі друкованої реклами, виявили, що увагу читачів газет і журналів вдвічі частіше приваблює не заголовок реклами, а її зображення. Більше того, чим крупніше зображення, тим сильніше притягує до себе увагу реклама. Рекламу, в яку входить зображення, помічають частіше, ніж рекламу, яка складається виключного з одного тексту. Рекламне зображення також привертає увагу читачів до рекламного текста. Іншими словами, сильний візуальний образ перетворює початкову увагу в інтерес.

Отже, потрібно враховувати для чого/кого створюється конкретне рекламне звернення і робити вибір: більше графіки чи більше тексту. Також важливо завжди тримати в полі зору, що кожне рекламне звернення протистоїть в загальному байдужій аудиторії і рекламній перевантаженості навколишнього середовища. Єдиним способом подолання цих перешкод є оригінальна, свіжа форма рекламного звернення. Іншими словами, нудна реклама може бути переконливою, але вона рідко привертає увагу аудиторії. Сильна реклама, щоб стати ефективною, повинна бути і переконливою, і творчою.

Якщо у вас немає готових рішень, ви вагаєтеся як краще організувати свою рекламну пропозицію – звертайтеся до редакції «ЗР-Інформ» і ми зробимо все можливе, щоб ваша реклама стала помітною і ефективною.

 

Підписка на газету

Підпишись на електронну версію газети "ЗР-Інформ"!

Більше оголошень та рекламних пропозицій - в тижневику "ЗР-Інформ"!   Публічна угода / Оферта

Адреса редакції "ЗР-Інформ": м. Коломия, вул. Петлюри, 13, тел. 099-909-81-24, (03433)5-09-90.

оголошень
58
рубрик
44
регіону
магазинів