Як продати непотрібну річ

Як продати непотрібну річ

Практично у кожного з нас у квартирі, на дачі або в гаражі є такі речі, які нам уже не потрібні, але ще в хорошому стані, викидати їх ще зарано, але й місце вони займають. Ми точно знаємо, що вони нам уже не стануть у пригоді, але комусь вони ще можуть знадобитися. Висновок напрошується сам по собі – знайти нового господаря! І при цьому ще заробити копійчину, або отримати потрібну Вам річ.


Продати або обміняти непотрібні речі можна різними способами. 
Наприклад, продати через комісійний магазин. Такі магазини можна відшукати як у великому, так і маленькому місті. Правила прийому у них можуть дещо різнитися, але в основному товар беруть під реалізацію, ви озвучуєте свою ціну (або це робить продавець), залишаєте свій товар – і чекаєте коли хтось зацікавиться ним і придбає. Щоправда, за зберігання непроданого товару може стягуватися певна платня, але місце ця річ у вашому домі уже не займає. Коли товар довго не продається, може відбуватися уцінення товару. Але вас уже не болить голова про пошук покупців, ви не домовляєтеся про зустрічі, до вас не приходять незнайомці в житло. 
Якщо у вашому місті є спеціалізовані комісійні, то краще одяг нести у комісійний, де торгують одягом, техніку – у комісійний технічної спеціалізації і т.д. Це збільшує ваші шанси швидко продати свій товар. У комісійних, де продають все під ряд, речі можуть досить довго залежуватися.

Але якщо комісійний – виходець із минулого, то інтернет – це явище сучасне. Через інтернет продають не тільки нові, але й вживані речі. Більше того, якщо комісійний магазин відвідують тільки мешканці вашого міста, то інтернет-ресурси мають більш широку географію. Також можуть суттєво відрізнятися і підходи до реалізації товару: дошки-оголошень, аукціони, сайти, де можна обміняти одну річ на іншу, форуми тощо. Інколи через аукціони цікаву річ можна продати набагато дорожче, ніж ви очікували самі. А на форумах, особливо тематичних, можете відшукати зацікавлених за дуже короткий час. Так на форумі автолюбителів продати запчастину від автомобіля значно простіше, ніж на загальноміському форумі, де можуть обговорювати все поспіль: від неприбраного сміття на вулицях, до урочистостей, які заплановані на вихідні. На більшості сайтах необхідно зареєструватися, відслідковувати свою пошту і т.п., це також потребує вашого часу і зусиль, але під лежачий камінь, як мовиться, вода не тече.

Також є можливість продати зайві речі через оголошення в газеті. Не дивлячись на сучасні віяння, не всі люди користуються інтернетом і просто нерозумно зменшувати свої шанси на швидкий продаж.  Практично в кожному місті або населеному пункті є місцева газета з приватними та комерційними оголошеннями, деякі газети дають змогу розміщувати оголошення і безкоштовно. В Коломиї, наприклад, є рекламно-інформаційний тижневик «ЗР-Інформ».  Щоб подати своє приватне оголошення, вам достатньо зайти в редакцію (м.Коломия, вул.Петлюри, 13), зателефонувати (5-09-90 або 099-909-81-24) і продиктувати свій текст оголошення, перші приватні оголошення публікуються безкоштовно.

Також можна обійтися і без подачі оголошення: достатньо переглянути рубрику «Куплю» і не виключено, що ви відшукаєте потенційного покупця на свою річ. 

Перед тим як виставляти свою річ (товар) на продаж (не залежно від обраного вами способу), потрібно переглянути схожі пропозиції і довідатися скільки приблизно коштує подібний товар (річ). Враховуючи це і вибраний вами спосіб продажу, оберіть свою ціну.
Також важливо привести річ в хороший стан: почистіть річ, зробіть її більш охайною, відполіруйте, відшукайте технічний паспорт, якщо йдеться про технічний пристрій, знайдіть упаковку, додаткові аксесуари, одяг виперіть і попрасуйте, можете додати квитанції з хімчистки, меблі звільніть від зайвих предметів. Логіка тут проста – чим краще буде виглядати ваша річ, тим більше людей захоче її придбати.

Якщо ви вирішили продати непотрібну річ через інтернет або за допомогою оголошення в газеті, тоді варто продумати і грамотно написати текст оголошення. Якщо ви звертаєтеся в редакцію газети, то тут вам допоможуть працівники самої редакції. Не забувайте про можливість виділити текст рамкою, фоном, жирним шрифтом. Зазвичай такі послуги платні, але вони привертають увагу і роблять ваше оголошення більш цікавим для сприйняття. 
Якщо є можливість розмістити поруч з оголошенням фотографію товару (речі), обов’язково скористайтеся цим. Зробіть фотографії якісними, не пошкодуйте свого часу і сил. 

Так що продати можна практично все! Але потрібно, по можливості, використати усі способи, які вам доступні. Якщо ви правильно підійдете до справи, то непотрібних речей у вашому домі стане менше, у кишені будуть незайві кошти, а хтось зможе за помірну ціну придбати річ, яку давно шукав.

Підписка на газету

Підпишись на електронну версію газети "ЗР-Інформ"!

Більше оголошень та рекламних пропозицій - в тижневику "ЗР-Інформ"!   Публічна угода / Оферта

Адреса редакції "ЗР-Інформ": м. Коломия, вул. Петлюри, 13, тел. 099-909-81-24, (03433)5-09-90.

оголошень
58
рубрик
44
регіону
магазинів